جزئیات انتقال سهام عدالت متوفیان-راهبرد معاصر

جزئیات انتقال سهام عدالت متوفیان

انتقال سهام عدالت متوفی به وارث مراحلی دارد که جزئیات آن را در گزارش زیر می خوانید.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۴ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 12
کد خبر: ۵۸۶۸۴

به گزارش راهبرد معاصر انتقال سهام عدالت متوفی به وراث  وعده ای بود که مسئولان سهام عدالت اعلام کردند  قرار شد تا پایان تابستان امکان واگذاری سهام عدالت ایجاد شود و سامانه های  موجود در شرکت سپرده گذاری باید به سامانه‌های قوه قضاییه، دادگاه و سازمان خصوصی سازی ارتباط پیدا کند. بر اساس آمار اعلام شده بیش از 2 میلیون و 500 هزار از مشمولان سهام عدالت فوت شده اند و انتقال سهام عدالت متوفی به وراث فرآیندی است که باید طی شود.

انتقال سهام عدالت متوفی به وراث از طریق سازمان خصوصی سازی به قوه قضائیه و بعد به شرکت سپرده گذاری مرکزی منتقل شود. باید یک نفر از ورثه از سایر وراث وکالت بگیرد و درخواست مورد نظر را به دادگاه ارائه کند. دادگاه به نیابت حکم را صادر می‌کند. حکم به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی انتقال می‌یابد و افراد به عنوان ورثه شناسایی می‌شوند.

 

 ورثه بهتر است قبل از اینکه اطلاعات آنها به شرکت سپرده‌گذاری برسد، حتما فرایند احراز هویت الکترونیکی و سجامی شدن را سپری کنند.

 

 

جزئیات انتقال سهام عدالت متوفی به وارث + فیلم 

 

 

 

انتقال سهام عدالت متوفیان به صورت کاملا الکترونیکی

 

حسین فهیمی، سخنگوی سهام عدالت در پاسخ به این سوال که وراث متوفیان سهام عدالت چگونه می‌توانند مالک سهام متوفی شوند، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌ها، کسانی که قصد انتقال مالکیت سهام عدالت متوفیان خود را دارند، نیازی به مراجعه به سازمان امور مالیاتی و دادگاه صلاحیت دار را نخواهند داشت و با ایجاد رابطه الکترونیک بین این دو مرجع، به زودی مراجعین می‌توانند تنها به صورت آنلاین و از طریق میز خدمت الکترونیک مالک سهام متوفی شوند.

 

وی ادامه داد: در حالت عادی و تا پیش از این، وراث سهام‌داران متوفی ابتدا باید به دادگاه صلاحیت دار مراجعه می‌کردند تا گواهی انحصار وراثت را بگیرند و بعد از گرفتن این گواهی دو مسئله پرداخت مالیات و استعلام صحت گواهی انحصار وراثت باقی می‌ماند.

 

فهیمی افزود: به دنبال این هستیم که با ایجاد ارتباط الکترونیکی بین این دو مرجع، بدون هیچ حضور فیزیکی و تنها با مراجعه به میز خدمت الکترونیک این انتقال سهام انجام شود.

 

انتقال سهام عدالت متوفی به وارث

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا نیاز به حضور فیزیکی در پیشخوان دولت هم نخواهد بود، گفت: با ایجاد این ارتباط حتی نیاز به مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت نیز وجود ندارد.

 

گفتنی است میز خدمت الکترونیک، سامانه‌ای است که به منظور اتصال یکپارچه ذی‌نفعان بازار سرمایه، به خدمات اطلاع‌رسانی و درخواست‌های عملیاتی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با نشانی https://ddn.csdiran.com طراحی شده است و به محض ایجاد ارتباط بین نهادهای مختلف، انتقال سهام عدالت از متوفی به وراث نیز از طریق همین سامانه انجام می‌شود.

 

سامانه سهام عدالت متوفی

 

جزییات نحوه انتقال سهام عدالت متوفیان

 

طبق اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی؛ دو میلیون و 500 هزار دارنده سهام عدالت در 10 سال اخیر فوت شده‌اند که سهام آنها باید تعیین تکلیف شود. از آنجایی که ارزش سهام عدالت چندین برابر شده و امکان فروش 60 درصد آن هم به وجود آمده، بسیاری از وراث برای تعیین تکلیف آن اقدام کرده‌اند.

 

اما فعلا امکان انتقال و واگذاری سهام عدالت متوفیان وجود ندارد و وراث فعلا هیچ مراجعه حضوری به کارگزاری‌ها و نهادهای مرتبط برای تعیین تکلیف این ارث نداشته باشند. البته باید یادآوری کرد که سهام عدالت بدون برگه انحصار وراثت قابل انجام نیست.     

 

طبق اعلام شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، وراث سهام عدالت برای نقل و انتقال آن باید منتظر اطلاعیه‌های سپرده گذاری مرکزی باشند. در حال حاضر کارشناسان شرکت سپرده گذاری مرکزی در حال انجام تست‌های نهایی روی میز خدمت یکی از سامانه‌های این شرکت هستند تا تمامی فرایندهای انتقال سهام عدالت متوفیان غیر حضوری انجام شود.

 

انتقال سهام عدالت متوفی به وارث

 

سمات در تلاش است تا در گام دوم فرایند آزادسازی سهام عدالت، وضعیت انتقال سهام عدالت متوفیان را از طریق الکترونیکی فراهم کند. هر چند که قرار بود در فاز دوم آزادسازی سهام عدالت، انتقال سهام عدالت متوفیان به اجرا برسد اما به به دلیل اینکه فروش 30 درصد دوم به بعد از عید غدیر موکول شد، این اقدام هم با تاخیر انجام می‌شود و پس از مرحله دوم آزادسازی سهام عدالت، زیر ساخت‌های تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان آماده و وراث می‌توانند نسبت به سهام عدالت اموات تصمیم بگیرند. 

 

 

سهام عدالت افراد متوفی

وراث و مشمولان سهام عدالت می‌توانند سوالات خود در این باره را با شماره تماس 1569 پیگیری کنند و در شرایط شیوع ویروس کرونا نیازی به مراجعه حضوری برای دریافت آخرین اطلاعات از نحوه اقدام برای انتقال سهام عدالت اموات نیست.

لازم به ذکر است که تا زمانی که گواهی حصر وراثت صادر نشده عملا هیچ امکانی برای واگذاری سهام عدالت متوفی به سایر اعضای خانواده وجود ندارد.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده